Poetik Québec: Quebec poetry in the spotlight!

Party
Rita Mestokosho c Christine Hamel

donderdag 21 september
19.00u - 20.30u

Prijs: Gratis Taal: FR Plaats: Maison poème

Met

Rita Mestokosho, Carole David, Emilie Turmel, Anne-Marie Desmeules, Martine Audet & Marisol Drouin

Presentaties

Roxane Desjardins (Les Herbes rouges), Myriam Vincent (Poètes de brousse), Ariane Herman (pour Le Quartanier), Mélissa Labonté (Éditions du Noroît), Dominique Gillerot (pour Mémoire d'encrier) & Julien Delorme (La Peuplade)

Dit jaar opent Poetik Bazar de dans met een poëtische avond gewijd aan onze gasten uit Quebec. In het hart van Maison Poème, een onmisbare locatie in de literaire wereld sinds 1962, kunt u deze zes schrijfsters vinden voor een moment van betrokken, rijke en multiculturele poëzie, in lijn met een land dat wordt gekenmerkt door een geschiedenis die even krachtig als gewelddadig is. De woorden zullen scherp zijn als wapens om de stilte te doorbreken en vorm te geven aan iedereen; ook de gelegenheid om de diversiteit en veelzijdigheid van Quebecse en inheemse poëzie te ontdekken.

Sluit u bij ons aan en neem deel aan deze gevoelige bubbel van menselijkheid, mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Algemene Afvaardiging van Quebec in Brussel. Op het programma staan ​​lezingen door de zes uitgenodigde dichteressen, evenals presentaties van hun zes uitgeverijen die naar Brussel komen.

U vindt ook de Tulitu-boekhandel tijdens de avond in Maison Poème.