Visual poetry & calligraphy

Workshop
Capture decran 2023 08 16 a 14 39 32

zondag 24 september
11.00u - 14.00u

Prijs: Gratis Taal: EN/FR/AL Plaats: Grande Halle

Met

Mimi Kunz

Kan een gedicht een afbeelding zijn en kan een afbeelding een gedicht zijn?

Poëzie bestaat uit woorden, klanken en ritmes, beweging, snelheid en melodie, abstractie en interpretatie. Poëzie is de uitdrukking van grote gevoelens in een kleine vorm. Je hoeft niet alle woorden te kennen om een gedicht te begrijpen, net zoals bij liedjes.

Poëzie kan in alle talen worden geschreven (zelfs in uitgevonden talen). Het kan bestaan uit één woord, letters, cijfers, punten, streepjes - en afbeeldingen. Op een tafel vol met papieren, penselen en inkt, creëren we en verkennen we hoe afbeeldingen en taal samen poëzie kunnen vormen. Ik zal uitleggen hoe je kalligrafiepenselen en inkt kunt gebruiken, voorbeelden laten zien van visuele gedichten, hoe schilderkunst en tekst samen kunnen gaan, gedichten met vormen en getallen, tekens en ruimtes.

De deelnemers worden uitgenodigd om samen iets te creëren, als koppel, als gezin, als vriendengroep of individueel. Deze workshop is bedoeld voor kinderen en volwassenen. De deelnemers worden uitgenodigd om zoveel tijd door te brengen als ze willen om de relatie tussen afbeeldingen en woorden te verkennen en hun eigen beeldgedicht te maken.