Eco-poetry

Performance
Moya de feyter

zondag 24 september
15.00u - 15.45u

Prijs: Gratis Taal: NL/FR Plaats: Scene

Met

Moya de Feyter, Nisrine Mbarki, Meliza de Vries, Will Kranendonk, Margot Delaet, Saskia Stehouwer (Klimaatdichters) & Anna Serra; Coordinatie: Sara Eelen (Klimaatdichters)

Voor het Europese project ArtACT rondom kunst als activistische praktijk, trekken De Klimaatdichters dit jaar vier keer de natuur in, telkens met een andere groep die zich wil inzetten voor een klimaatvriendelijkere wereld. Samen met deze vier groepen laten zij woorden achter in het landschap, op zoek naar manieren om de seizoenen hoorbaar te maken en poëzie van het blad te tillen. Als alle woorden gelegd zijn, en de vier seizoenen verstreken, wordt een zin leesbaar. Bij elke woordengroep wordt in duo een nieuw gedicht geschreven.

Tijdens dit programma vertelt coördinator Sara Eelen meer over het project, interviewt Moya De Feyter, oprichter van de Klimaatdichters, een van de dichterlijke duo's over hun bijzondere samen-schrijfproces, en worden de drie gedichten voorgedragen die al geschreven zijn. De Franse dichter Anna Serra, die vergelijkbare thema's aansnijdt in haar poëzie, zal reflecteren op de gedichten met eigen werk.