Gesprek rond ‘Poëzie in Vlaanderen’

Ontmoetingen

zondag 25 september
10.30u - 11.15u

Prijs: Gratis Taal: NL Plaats: BE-HERE | Bulle

Met

dichteressen Astrid Haerens, Siel Verhanneman en Lies Van Gasse; Moderator: Michaël Vandebril

Astrid Haerens woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza als poëzie. Haar werk verscheen onder meer in 'De Gids', 'Het Liegend Konijn', 'Poëziekrant' en 'DW B'. Daarnaast treedt ze af en toe op als performer. In 2022 verscheen haar bundel 'Oerhert' bij Atlas-Contact.

Siel Verhanneman is schrijver en dichter. In januari 2022 publiceerde ze haar derde dichtbundel 'Wat nu met het licht dat binnenvalt' bij de Arbeiderspers. Met haar poëziedebuut 'Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd' (2016) maakte ze angst, verdriet en rouw wijd bespreekbaar. In 2019 verscheen haar debuutroman 'Of iedereen gaat dood' bij uitgeverij Angèle. Werk van haar verscheen in 'Deus Ex Machina' en 'De afstand'.

Lies Van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze publiceerde verschillende graphic poems en werkte onder andere samen met Annemarie Estor voor 'Het boek Hauser'. In 2016 werd ze bekroond met de Dirk Martensprijs. In 2019 verscheen bij Vrijdag haar beeldroman 'Een held'. In 2021 verschenen twee boeken van haar: 'Vliegoefeningen' (PoëzieCentrum) en 'Beestjes' (Park Uitgevers).

Moderator Michaël Vandebril gaat met hen in gesprek over hun recent werk. De dichters lezen ook hun favoriete passages voor.