Gesprek rond ‘Nederlandse poëzie’

jeudi 18 juillet
03.35u - 03.35u

Prix: Gratis Langue: NL Lieu:

Avec

de Nederlandse dichters Nisrine Mbarki, Asha Karami en Frank Keizer; Moderator: Michaël Vandebril

Welke poëzie werd recent gepubliceerd in Nederland? Welke stemmen domineren de poëziescene in Nederland?
Moderator Michaël Vandebril gaat in gesprek met enkele interessante stemmen uit Nederland en geeft hen de kans om poëzie voor te dragen.

Nisrine Mbarki is auteur, dichter en vertaler. In 2004 won ze de El Hizjra prijs voor haar poëzie. In 2022 verscheen haar nieuwe roman 'Oeverloos'.

Asha Karami is een Nederlandse dichter. In 2018 was ze finalist bij het Nederlands kampioenschap Poetryslam, waar ze de tweede plaats behaalde. Karami debuteerde in 2019 met de bundel 'Godface', waarvoor zij nominaties ontving van de Grote Poëzieprijs, de Herman de Coninckprijs en E. du Perronprijs.

Frank Keizer is dichter en essayist. Hij is de auteur van twee veelgeprezen dichtbundels, 'Onder normale omstandigheden' (2016) en 'Lief slecht ding' (2019). Hij is redacteur bij het Vlaamse literaire tijdschrift 'nY' en medeoprichter van het online tijdschrift 'Samplekanon'. Met zijn werk was hij te gast op tal van festivals in binnen- en buitenland. In 2022 verscheen zijn nieuwe bundel 'De introductie van het plot'.