TUKTUK BOOKTOUR

Tuk tuk 3113 scaled

Sunday 14 July
03.37u - 03.37u

Price: Gratis Language: FR Location:

with

Gaëlle Clark, Marie Van Roey, le Syndicat des Immenses & Arnaud Bilande

Tijdens de Poetik Bazar maakt de TUKTUK BOOK TOUR een stop in de tuin van het Huis van de Kunsten, voordat hij zijn reis voortzet naar de Halles van Schaarbeek om de bewoners van de wijk te ontmoeten.

De poëtische voertuig beweegt op het tempo van de wandeling, is een rondreizend rariteitenkabinet en presenteert in zijn expositieladen ontdekkingen van kunstenaarsboeken. Als een mobiele tentoonstellingsruimte en workshop maakt de TUKTUK gebruik van verrassingen om samen te lezen, te voelen, te luisteren, te declameren, te schrijven of te maken... voordat hij naar een nieuwe locatie vertrekt.

Deze tour, geleid door Gaëlle Clark, wordt bijgestaan door Marie Van Roey, met de lade "Seconde Main", waarin haar werk met textiele boeken wordt getoond, evenals de collectie boeken-kleding die ze heeft gemaakt met Christelle Simonard. Een knipoog naar de tentoonstelling Dressing die op die dag begint in het Huis van de Kunsten.

Le Syndicat des Immenses is ook van de partij, met de "36 typo-kaarten van het niet-getypeerde immense", afkomstig uit het Thesaurus van de Immensiteit.

Ten slotte is Arnaud Bilande uitgenodigd met zijn Crayon Vagabond om de uitwisselingen te tekenen en verslag te doen van de ervaring.

De TUKTUK BOOK TOUR wordt ondersteund door de FWB (Fédération Wallonie-Bruxelles).