Pro vergaderingen: Kennismaking met BOOK

Arnaud Idelon et Alexandre Bord vus par JJ Bartoli 4 2048x868 1

Thursday 18 July
04.09u - 04.09u

Price: 4 euro Language: FR Location:

with

Alexandre Bord & Arnaud Idelon

BOOK: een boekingsbureau dat auteurs en dichters vertegenwoordigt met podiumkunsten.

Kom langs voor een ontmoeting met Alexandre Bord en Arnaud Idelon, en hun organisatie BOOK, en voor een gezellig ontbijt.

BOOK is een boekingsbureau dat auteurs en dichters vertegenwoordigt met podiumkunsten, variërend van lezingen tot performances, soms met muzikale elementen. We promoten en verspreiden deze vormen naar programmeurs van festivals, mediatheken, theaters en andere locaties gewijd aan hedendaagse schrijfkunst.

Onze betrokkenheid: De afgelopen jaren hebben we gezien hoe verschillende vormen van geschreven kunst live tot leven komen. Of het nu gaat om slam, hedendaagse kunst, liedkunst, theater, of visuele kunst, deze kunstenaars innoveren in de manier waarop ze tekst aan het publiek presenteren. Hun optredens of lezingen, vaak veelzijdig en moeilijk te categoriseren, dragen bij aan het vormgeven van nieuwe literaire landschappen. Deze uitgebreide literatuur vindt haar weg naar kunstcentra, podia, openbare bibliotheken, maar ook naar concertzalen en zelfs nachtclubs. Er ontstaan festivals die zich richten op deze performatieve vormen van tekstpresentatie, wat het groeiende belang aantoont van zowel de literaire sector als het toenemende publieksverlangen naar deze vormen.

BOOK heeft een dubbel doel: het ondersteunen van deze nieuwe literaire landschappen en het creëren van andere tijd-ruimte dimensies voor poëzie die haar intrede doet in de wereld van popcultuur. We willen ook de beloningsvoorwaarden voor auteurs in de podiumkunsten versterken.