A night with Warsan Shire, Radna Fabias et Sika Fakambi

Sunday 14 July
02.54u - 02.54u

Price: Tickets Language: EN/FR/NL Location:

with

Warsan Shire, Radna Fabias et Sika Fakambi

Tijdens het slotevent van Poetik Bazar weerklinkt het werk van Warsan Shire in drie talen. Shire deelt het podium met haar vertaalsters Radna Fabias (Nederlands) en Sika Fakambi (Frans). Radna Fabias brengt ook eigen werk en gaat in gesprek met Warsan Shire.
‘Niemand verlaat zijn thuis tenzij thuis de bek van een haai is.’ Met deze woorden raakte de jonge Brits-Somalische dichteres Warsan Shire in 2015 een gevoelige snaar te midden van de Europese vluchtelingencrisis. Haar gedicht ‘Thuis’ werd wereldwijd gedeeld als oproep tot een humaner beleid en maakte Shire in een klap beroemd.

Shire dicht over haar eigen ervaringen als migrant, over je huis kwijtraken en je nergens thuisvoelen, over oorlog, seks en vrouw-zijn. 'Zegen de dochter' gaat over een meisje dat wordt opgevoed door de stemmen in haar hoofd bij gebrek aan iemand die voor haar zorgt. Puttend uit haar eigen leven en dat van haar dierbaren, puttend uit popcultuur en krantenkoppen, brengt Shire in haar prachtige gedichten de levens van vluchtelingen en migranten, moeders en dochters, zwarte vrouwen en tienermeisjes tot leven.